Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

 


https://www.youtube.com/watch?v=U6zmHxKtl_g&feature=emb_logo

Προσφορά εξαγοράς μετοχών από τον Αρτέμη Σώρρα

Στις 15 Μαίου 2014, ο Αρτέμης Σώρρας καταθέτει επίσημη προσφορά-πρόταση στο Τ.Χ.Σ. η οποία κοινοποιήθηκε ως ΑΝΕΚΚΛΗΤΗ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ στον Υπουργό οικονομικών, στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Κατέθεσε λοιπόν χρηματικό ποσό διπλάσιο της Χρηματιστηριακής Αξίας της εκάστης μετοχής κατά τις τελευταίες 30 συνεδριάσεις στο ΧΑΑ (πριν τη μεταβίβασή τους) και σε κάθε περίπτωση πρόσφερε κατ’ ελάχιστο χρηματικό ποσό της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά τη στιγμή της εξαγοράς της, το οποίο είναι το ΔΙΠΛΑΣΙΟ της χαμηλότερης τιμής, από την τιμή ένταξης των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δηλαδή 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ζητώντας από το 35 % έως το 100 % των μετοχών των Ελληνικών Τραπεζών, καλύπτοντας επιπλέον και τις τυχών ζημιές του ταμείου.

Δόθηκε αρκετός χρόνος να ελέγξει το ΤΧΣ την πρόταση και να απαντήσει θετικά ή αρνητικά.

Στις 19.06.2014 ξανακαταθέτει την πρόταση, με εξώδικη δήλωση, γιατί μέχρι τότε δεν είχε λάβει καμμία απάντηση.

Κατέθεσε λοιπόν ένα χρεόγραφο 100 δις ευρώ το οποίο καλύπτει στο διπλάσιο το ποσό που έδωσε το ΤΧΣ για να αγοράσει τις μετοχές των τραπεζών. Αυτό μπορεί να καλύψει την ανακεφαλαίωση των τραπεζών αλλά και την εξυγίανση και ανάπτυξή τους.

Με την αποδοχή της προσφοράς η κυβέρνηση θα απεμπλακεί από τα 50 δις € που έδωσε σαν εγγύηση και θα μπορέσει η οικονομία να μπει σε μια άλλη πορεία.

Δόθηκε αρκετός χρόνος να ελέγξει το ΤΧΣ την πρόταση και να απαντήσει θετικά ή αρνητικά.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΘΕΣΜΟ.

Μετά την παρέλευση των 30 ημερών, στις 19/6/2014, ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ κατέθεσε εκ νέου Εξώδικη Δήλωση-Πρόταση στο Τ.Χ.Σ. και στους παρα¬πάνω θεσμούς αλλά και στην ΤΡΟΪΚΑ (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), ζητώντας να εξετασθεί η πρόταση του και η νομιμότητα της προσφοράς του εντός 5 ημερών, λέγοντας τους ότι η τυχών άπρακτη παρέλευση και της ανωτέρω προθεσμίας θα θεωρηθεί ως απόρριψη του αιτήματος, με τις όποιες συνέπειες αυτό επιφέρει.

Επίσης ενημερώθηκαν με επίσημο εξώδικο στις 19/6/2014, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, η Κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προς γνώση όλων των μελών/Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, προς γνώση όλων των μελών της ολομέλειας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς γνώση όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς γνώση όλων των μελών της βουλής και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) για την ενημέρωση των Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ: